Maapähkinävoi-maissihiutaleruudut
7,5 dl maissihiutaleita
2,5 dl maapähkinävoita
1 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
2 tl vaniljasokeria
150 g leivontasuklaata
2 rkl voita tai kookosöljyä
Laita maissihiutaleet vahvaan muovipussiin. Murskaa hiutaleet kaulimen avulla pussin päältä. Laita kattilaan maapähkinävoi, sokeri, siirappi ja vaniljasokeri. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita murskatut maissihiutaleet seokseen. Levitä seos voideltuun vuokaan tai leivinpaperin päälle noin 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Sulata suklaa ja sekoita siihen voi tai kookosöljy. Levitä suklaakuorrute levylle. Laita valmis piiras hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa piiras ruuduiksi ja nauti ystävien tai perheenjäsenten kanssa.