Tarvitset:

  • kaksi suklaalevyä
  • vaahtokarkkeja
  • Marianne-keksejä

Tee näin:

  1. Laita uunivuo’an pohjalle toinen suklaalevy ja paloittele vuo’an reunoille vielä toinen suklaalevy.
  2. Murustele ja paloittele Marianne-keksejä tasaisesti suklaan päälle.
  3. Lisää päällimmäiseksi vaahtokarkit.
  4. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes vaahtokarkit ovat saaneet hieman väriä ja suklaa on sulanut.
  5. Anna vuo’an jäähtyä, esimerkiksi kylmässä ulkoilmassa noin puoli tuntia tai huoneilmassa seuraavaan päivään.
  6. Leikkaa leivoksesta palasia ja herkuttele sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Ohje ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (1/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.