– Äiti, voinko kuiskata tuon rukouksen, kun minua ujostuttaa se?

– Ilman muuta, Jumala kuulee ajatuksetkin, vastaan. ”Rakas Jeesus, älä näytä minulle painajaisia”, kuuluu supina sängystä. Olemme hetki sitten lukeneet yhdessä rukouksen ja siunanneet toisiamme. Tämä lisärukous on tarpeen 6-vuotiaalle, jolla on valtava mielikuvitus.

Teema-sivulla on vinkkejä hyvään uneen. Siellä puhutaan myös painajaisista. Oletko sinä nähnyt sellaisia? Minä olen. Joskus joku ajattaa minua takaa huutaen, ja vaikka olen aika nopea juoksemaan, unessa jalkani toimivat kuin kymmenkertaisesti hidastettuna ja tuntuu, että se jokin saavuttaa minua. Sellaisessa tilanteessa auttaa, että nousen ylös ja herään kunnolla.

Painajaisista on hyvä puhua aikuisille. Rukouskin on hyvä apukeino; se rauhoittaa mieltä, jolloin unikin on usein rauhallisempaa. Olen kokenut, että silloin kun minulle annetaan kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, sydämeeni tulee rauha.

Sirkka Lehdon kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 3/2023.

Kuva: Esko Vanhala