Suomessa on saanut jo sadan vuoden ajan valita itse, mihin uskontokuntaan kuuluu. Vapaasti on voinut olla myös kuulumatta yhteenkään uskontokuntaan. Laki uskonnonvapaudesta on tärkeä asia. Vapautta uskoa tukee Suomen perustuslaki, jossa sanotaan, että ketään ei saa asettaa eri asemaan vaikkapa uskonnon perusteella ilman hyväksyttävää perustetta.

Onko kukaan pyytänyt sinua kertomaan omasta uskostasi? Mitä kertoisit siitä? Ainakin voisit ensin todeta, että mukava, kun kysyit ja olet kiinnostunut. Minä olen monta kertaa pohtinut vastausta siihen, mikä on minulle tärkeintä uskomisessa. Miksi minä haluan uskoa?

Olen päätynyt siihen, että minulle tärkeintä on saada uskoa omat synnit anteeksi Jeesuksen sovitustyön perusteella ja saada samalla Jumalalta rauha omaan sydämeeni. Jumalan rauha on ihana asia. Se eipoista elämästä huolia eikä levottomuuden tunteita, mutta se auttaa luottamaan siihen, että Jumala pitää minusta joka hetki hyvän huolen ja johdattaa minut lopulta taivaaseen.

Katri Isopahkalan kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 2/2023.

Kuva: Henrikki Hetemaa