Oletko sinä viettänyt kaverisynttäreitä tai käynyt sellaisissa? Meidän perheessä lapset odottavat aina innoissaan kaverisynttäreitä ja keksivät niille mukavaa tekemistä, kuten kahoot-kilpailuja ja legorakennuskisoja. Kaverisynttäreillä myös avataan lahjoja ja herkutellaan.

Joulun odotus on alkanut, pian vietetään toista adventtisunnuntaita. Joulukin on syntymäjuhla, jolloin tehdään monia samoja asioita kuin kaverisynttäreillä. Silloin sytytetään kynttilät, syödään hyvää ja avataan paketteja.

Jouluevankeliumi ja monet laulut kertovat joulun syntymäpäiväsankarista, joka on Jumalan Poika, Jeesus. Hän syntyi ihmiseksi, pieneksi vauvaksi, niin kuin mekin olemme syntyneet.

Kaverisynttäreille kutsutaan yhden ihmisen kaverit, mutta Jeesuksen syntymäjuhla kuuluu kaikille maailman ihmisille. Kun Jeesus oli syntynyt, enkeli sanoi paimenille: ”Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja.”

P.S. Lasten polun nettisivuilla on joulukalenteri, jonka luukuista paljastuu kivoja juttuja. Siellä kerrotaan myös joulun syntymäpäiväsankarista Jeesuksesta. Kurkkaahan sinne!

Katri Isopahkalan kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 12/2022.

Kuva: Hannele Puhakka