Istun tätä kirjoittaessani Suviseuroissa, isonteltan yhteydessä olevassa sakastissa. Suviseurojen tunnuslauseena ovat tänä vuonna Jeesuksen sanomat sanat: ”Lasten kaltaisten on Jumalan valtakunta” (Mark. 10:14). Mitähän se oikein tarkoittaa? Millainen ihminen on lapsen kaltainen? Voiko esimerkiksi aikuinen olla kuin lapsi?

Lapsen usko näkyy iloisessa luottamuksessa ja uskon yksinkertaisuudessa. Varoittelin 5-vuotiasta poikaani autotielle menemisestä ja sanoin, että jos jää auton alle, voi vaikka kuolla. Vaikka poika tottelikin, tuumasi kuitenkin iloisesti: ”Ei se haittaa, ku mää haluan sinne taivaaseen.” Hän ei epäillyt, että pääseekö hän tällä uskolla taivaaseen, kirkkaasti vain uskoi.

Tuossa samaisessa raamatunkohdassa Jeesus otti lapsia syliinsä ja siunasi heitä. Jeesus on siunannut myös näitä Suviseuroja, joiden jokaisessa puheessa on kuultu evankeliumia syntien anteeksi antamisesta. Se on Jumalan valtakunnan tärkein sanoma ja Jumalan lapsen suurin ilo.

Sirkka Lehdon kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 7–8/2022.