Oletko tavannut ihmistä, joka ajattelee monista asioista eri lailla kuin sinä? Entä sellaista, joka tekee sellaista, mitä sinä et ikinä tekisi? Mitä sinä silloin ajattelet? Tuntuuko, että et voi kunnioittaa tuota ihmistä?

Rakkauden kaksoiskäsky, joka löytyy Raamatusta, kehottaa ensin rakastamaan Jumalaa täydestä sydämestä, ja sen jälkeen yhtä tärkeänä rakastamaan lähimmäistä niin kuin itseäsi (Matt. 22:36–40). Eli tuossa kehotetaan rakastamaan itseäänkin.

Yksi Raamatussa kerrotuista lohdullisimmista asioista on se, että Jumala vihaa syntiä, mutta rakastaa syntistä ihmistä. Onko se synti ja sen tuoma paha olo, mikä saa meidät tekemään pahoja asioita tai ajattelemaan pahaa toisesta ihmisestä?

Jumala on rakastanut meitä niin paljon, että antoi meille anteeksiantamuksen: meillä kaikilla on lupa pyytää syntejämme anteeksi. Minä olen kokenut, että kun synnit saa painamasta mieltä, tulee niin hyvä mieli, että on helpompi rakastaa Jumalaa, itseään ja lähimmäistään.

Sirkka Lehdon kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 5/2022.