Nauru pidentää ikää, sanotaan vanhassa sananlaskussa. Onkohan se totta? Ihan suoraan se ei näin ole, mutta iloinen mieli vaikuttaa kyllä mielen terveyteen ja parantaa sitä kautta ihmisen hyvinvointia.

Tämä lehden teemana ovat hauskat jutut. Teema on lasten ehdottama. Ideaa esittäneen lapsen ajatuksena oli, että lehdessä voisi kertoa siitä, mikä naurattaa ja tuo hyvää mieltä. Tällainen teema sopii hyvin Lasten polkuun.

Elämään sisältyy paljon erilaisia hauskoja juttuja ja ilon aiheita, vaikka mieli on välillä maassa, eikä aina ole hauskaa. Joskus käy niin, että hauskaksi tarkoitettu juttu aiheuttaakin kuulijassa kurjan olon. Mistähän se voisi johtua?

Uskovaiselle usko on jatkuva ilon aihe. Usko voi tuoda iloa silloinkin, kun muuten on surullista. Uskomisen ilo tulee siitä, että saa olla joka hetki Taivaan Isän suojeluksessa ja luottaa siihen, että hän johtaa elämää. Uskoon liittyy myös ilo syntien anteeksi saamisesta.

Katri Isopahkala

P.S. Lasten huumoria tutkiva Tuula kertoo Lasten polku 9/2021 -lehdessä ajatuksiaan. Hän pohtii myös sitä, mikä ei ole hyvää läppää eli huumoria.