Opettajat ovat keksineet kotona koulua käyville lapsille uudenlaisia tehtäviä. Jotkut ovat saaneet tehtäväksi soittaa tutulle vanhukselle nyt, kun vanhusten luona ei ole koronaviruksen vuoksi mahdollista vierailla.

Tällainen koulutehtävä on hieno keksintö opettajilta! Me tarvitsemme toisiamme. Kuulumisten kysyminen piristää mieltä. Joskus meillä on mukavia kuulumisia kerrottavana, joskus ikäviä ja surullisiakin.

Vanhukselta voi kysyä menneistä ajoista. Onkohan sinun tuntemasi vanhus kulkenut kouluun hiihtämällä? Olen kuullut, että metsäinen koulureitti saattoi olla monta kilometriä, eikä silloin ollut otsalamppuja.

Oletko koskaan hoksannut kysyä uskovaiselta vanhukselta, miksi hän haluaa uskoa? Se voisi olla mielenkiintoinen kysymys yhdessä pohdittavaksi.

P.S. Tämän lehden sivuilla 12–13 kerrotaan Raamatussa olevasta Ruutin kirjasta. Siinäkin puhutaan eri-ikäisten ihmisten välisestä ystävyydestä ja huolenpidosta.

Katri Isopahkala
Lasten polku 5/2020, päätoimittajan terveisiä

Kuva: Pixabay