Lapsetkin ovat kuulleet ilmastonmuutoksesta. Siitä puhutaan päiväkodeissa ja kouluissa. Tutkijat ovat tehneet ennustuksia siitä, mitä tapahtuu, jos ilmasto lämpenee nopeasti, eivätkä ihmiset ja luonto ehdi sopeutua siihen. Osa ennusteista voi tuntua pelottavilta.

Tässä keskustelussa on unohdettu tärkein: se että koko maailma ja maailmankaikkeus on turvallisesti Jumalan käsissä. Jumala antoi luomansa maailman ihmisen käyttöön, mutta opasti ihmistä hyödyntämään sitä viisaasti, samalla suojellen (1. Moos. 2:15).

Mitä nuo ohjeet voisivat tänään tarkoittaa? Voisiko se olla sitä, ettei osteta turhaa tavaraa vaan opetellaan kierrättämään olemassa olevia tavaroita? Tai sitä, että nautitaan hienosta suomalaisesta luonnosta pitämällä se puhtaana?

Mitä muuta Jumalan luoman luonnon viljeleminen ja varjeleminen voisi tarkoittaa? Lähetä omat vastauksesi osoitteeseen lastenpolku@srk.fi. Toimitus voisi poimia niitä tulevaan lehteen vinkiksi muillekin.

Jumalan siunaamaa vuotta 2020 Lasten polun lukijoille!

Katri Isopahkala

Kuva Erkki Alasaarela