Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä, sanotaan tunnetussa Pikkuprinssi-tarinassa. Mitä se tarkoittaa?

Kun ihminen tapaa toisen ihmisen, hän huomaa tästä erilaisia asioita, kuten vaikkapa siniset silmät tai miettiväisen ilmeen. Tällaisten ulkoisten asioiden perusteella voi alkaa helposti kuvittelemaan, minkälainen tuo ihminen on luonteeltaan ja mitä hän ajattelee.

Silmillä nähtävät asiat eivät kuitenkaan kerro ihmisen luonteesta ja ajatuksista paljoa. Ne voivat jopa hämätä. Ihmistä voi oppia tuntemaan vain tutustumalla, ja se voi tapahtua juttelemalla tai vaikkapa yhdessä leikkimällä.

Jumalalle erityisen tärkeää ovat ihmisen ajatukset, hänen sisimpänsä. Kun ihminen on saanut uskoa omat syntinsä anteeksi, hänen sisimmässään on Jumalan rauha. Tuosta rauhasta seuraa hyviä asioita, kuten iloa ja ystävällisyyttä, jotka voivat näkyä myös ulospäin.

Katri Isopahkala

Lasten polku 7–8/2019, Päätoimittajan terveisiä

Kuva: Anna-Leena Saukko