JAUHELIHAKASVISPYÖRYKÄT
- 1 dl kermaviiliä/ruokakermaa/ vettä
- ½ dl korppujauhoja
- ½–1 kpl sipuli
- 400 g jauhelihaa
- 1–2 kpl porkkanaa raastettuna/1 dl keittojuureksia pilkottuna
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- ripaus valkopippurijauhetta
- Mittaa kulhoon korppujauhot ja kermaviili (kerma tai vesi). Anna turvota 10 min.
- Pilko sipuli ja kuori ja raasta porkkanat (tai pilko 1 dl keittojuureksia vielä pienemmiksi).
- Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Tee massasta tanko, jaa noin 20 osaan ja pyöritä kostein käsin pyöryköiksi.
- Paista uunissa: 225 °C, noin 20 min.
SPAGETTI
- Laita kattilaan reilusti vettä kiehumaan.
- Mittaa 250 g tummaa täysjyvä-spagettia, ja lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
- Katso pussista keittoaika, 8–10 min.
TOMAATTISALAATTI
- Pilko tomaatteja, kirsikkatomaatteja, tuorekurkkua ja suippopaprikaa salaattikuutioiksi.
- Valuta niihin hieman sitruunaa, rypsiöljyä tai balsamicoa maustekastikkeeksi.
Ohjeet ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (2/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.