JAUHELIHAKASVISPYÖRYKÄT 

  • 1 dl kermaviiliä/ruokakermaa/ vettä 
  • ½ dl korppujauhoja 
  • ½–1 kpl sipuli 
  • 400 g jauhelihaa 
  • 1–2 kpl porkkanaa raastettuna/1 dl keittojuureksia pilkottuna 
  • 1 kananmuna 
  • 1 tl suolaa 
  • ½ tl paprikajauhetta 
  • ¼ tl mustapippurirouhetta 
  • ripaus valkopippurijauhetta 
  1. Mittaa kulhoon korppujauhot ja kermaviili (kerma tai vesi). Anna turvota 10 min. 
  2. Pilko sipuli ja kuori ja raasta porkkanat (tai pilko 1 dl keittojuureksia vielä pienemmiksi). 
  3. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi. 
  4. Tee massasta tanko, jaa noin 20 osaan ja pyöritä kostein käsin pyöryköiksi. 
  5. Paista uunissa: 225 °C, noin 20 min. 

SPAGETTI 

  1. Laita kattilaan reilusti vettä kiehumaan. 
  2. Mittaa 250 g tummaa täysjyvä-spagettia, ja lisää ne kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. 
  3. Katso pussista keittoaika, 8–10 min. 

TOMAATTISALAATTI 

  1. Pilko tomaatteja, kirsikkatomaatteja, tuorekurkkua ja suippopaprikaa salaattikuutioiksi. 
  2. Valuta niihin hieman sitruunaa, rypsiöljyä tai balsamicoa maustekastikkeeksi. 

Ohjeet ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (2/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.