Tarvitset:
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Piirakan päälle
- Noin 4 dl marjoja, esimerkiksi mustikoita ja vadelmia
Täyte
- 1 prk (200 g) rahkaa
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Tee näin:
- Pehmitä voita hieman mikrossa.
- Sekoita voi ja sokeri hyvin keskenään.
- Lisää seuraavaksi joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
- Lisää vielä jauho ja leivinjauhe.
- Täytteeseen tulevat aineet sekoitetaan omassa kulhossa keskenään.
- Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
- Ripottele päälle marjoja ja kaada lopuksi rahkatäyte.
- Paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Pehmeä ja herkullinen piirakka on valmis nautittavaksi.
Ohje ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (4/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.