Tiesitkö?
Mansikassa on runsaasti C-vitamiinia ja kuitua. Saat päivän C-vitamiinit syömällä 2,5 dl mansikoita.
Mansikka on kotimaisista marjoista parhaimpia folaatin lähteitä. Folaatti ja C-vitamini auttavat vähentämään väsymystä ja uupumista ja edistävät vastustuskyvyn normaalia toimintaa.
Mansikka on ruusukasvien heimoon kuuluva hedelmä. Puutarhamansikkaa on viljelty 1800-luvulta alkaen. Mansikan marjat ovat suuria ja makeita.
Mansikkaa käytetään erilaisiin hilloihin, mehuihin, hedelmäsalaatteihin ja kakkuihin.
Lähde: pakkasmarja.fi ja kasvikset.fi
Mansikkakakku (8–10 kakkupalaa)
1 valmis kakkupohja
noin 500 g tuoreita mansikoita
Digestive-keksejä
2 dl kermaa
1 purkki vaniljatuorejuustoa
3 rkl rahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sulatettuja ja murskattuja mansikoita
2 liivatelehteä
Laita kakkupohja irtopohjavuokaan.
Kostuta pohja tasaisesti vedellä esimerkiksi pullasudilla.
Murenna pohjan päälle digestivekeksejä, viipaloi seuraavaksi keksimurun päälle mansikoita.
Laita kaksi liivatelehteä pehmenemään syvään lautaseen kylmään veteen.
Vatkaa tehosekoittimella kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja vaniljasokeri.
Sekoita sievästi sekaan pehmennetyt mansikat.
Lämmitä mikrossa tilkka mansikkamehua kuumaksi (noin 2 cm kupin pohjalle) ja sekoita lusikalla hämmentäen mehun sekaan pehmenneet liivatelehdet.
Kaada seos muiden täytteiden sekaan vispiläkoneella sekoittaen.
Kumoa täytteet kakkupohjan päälle.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten puoli päivää, vähintään 6 tuntia.
Ennen tarjoilua viipaloi kakun päälle vielä tuoreita mansikoita.
Herkutellaan hyvässä seurassa.
Ohje ja kuvat Meri-Tuuli Myllykoski