Ohjeesta tulee noin 20 keksiä.
200 g tummaa suklaata
125 g voita
2 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sormisuolaa
- Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
- Vatkaa sokereita ja munia 5 minuuttia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa pienellä teholla. (Älä säikähdä, vaikka taikina muuttuu paksuksi!)
- Lisää suklaa-voiseos taikinaan.
- Tee taikinasta noin 20 palloa. Asettele pallot pellille. Paina hieman littanaksi. Ripottele päälle vähän sormisuolaa.
- Paista uunin keskitasolla 200°C noin 10 min.
- Nauti!
Resepti ja kuva ovat Maiju Rontilta, ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä 9/21.