Ohjeesta tulee 45–50 kpl pientä ja keskikokoista pullaa

 

5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa

1 pala tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

200 g margariinia tai voita

15 dl vehnäjauhoja

kulho ja vispilä

1. Lämmitä vesi tai maito mikrossa kädenlämpöiseksi.

2. Murustele sekaan hiiva.

3. Lisää joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.

4. Lisää jauhoja vähitellen sekoittaen.

5. Kun noin puolet jauhoista on lisätty, sekoita hyvin sekaan mikrossa sulatettu voi tai margariini.

6. Jatka jauhojen lisäämistä. Kun taikinaa on hankala enää sekoittaa vispilällä, tee loppu kädellä. Pullataikina on silloin sopivan notkeaa, kun se ei tartu enää kulhon reunoihin.

7. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin puoli tuntia.

 

Voit pyöritellä taikinasta haluamasi muotoisia pullia.

Korvapuusteja tehdessäsi jauhota pöytä ensin hyvin.

Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Voitele levy sulatetulla margariinilla tai voilla, jonka päälle ripottelet tasaisesti sokeria ja kanelia.

Rullaa levy kääretorttumaiseksi rullaksi. Leikkaa palat kuvan mallin mukaisiksi, ja aseta ne pellille.

Paina pullien keskikohdasta kahdella sormella siten, että ne litistyvät kevyesti.

Anna pullien kohota vielä hetki liinan alla.

Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullat 200-asteisessa uunissa noin 15 min.

 

Meri-Tuulia Myllykosken resepti ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä 11/2020.