Tarvitset

  • noin 5 omenaa
  • noin 100 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • noin ½ tl kanelia

1. Kuori ja pilko omenat pieniksi palasiksi.

2. Sulata margariini. Sen voi tehdä levyllä kattilassa tai muovikulhossa, kannen alla mikrossa.

3. Kaada rasvan sekaan kaurahiutaleet, sokeri sekä kaneli ja sekoita hyvin.

4. Voitele esimerkiksi pyöreä uunivuoka pienellä palalla voita.

5. Kaada omenanpalat tasaisesti vuokaan.

6. Levitä kaura-sokeri-rasvaseos omenapalojen päälle.

7. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes omenat ovat pehmeitä ja kauramuruseos on kullankeltaista.

 

Vinkki! Syksyisiä omenoita voi hyödyntää monin eri tavoin. Omena on terveellinen välipala. Lisäksi siitä voi tehdä esimerkiksi hilloa, mehua ja piirakkaa.

 

Meri-Tuulia Myllykosken resepti lokakuun 2019 Lasten polku -lehdestä.