Näitä tarvitset:

1 iso raparperi

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

50 g voita

2 rkl rahkaa

1/2 dl maitoa

Valmistusohje

  1. Kaada kaikki kuivat aineet (jauho, kaurahiutaleet, sokerit ja leivinjauhe) ensin kulhoon.
  2. Sulata voi mikrossa, ja lisää se kuivien aineiden sekaan.
  3. Laita seuraavaksi joukkoon kananmuna, rahka ja maito. Sekoita hyvin.
  4. Kaada valmis taikina pyöreään piirakkavuokaan leivinpaperille.
  5. Ripottele piirakan päälle pilkotut raparperin palat.
  6. Halutessasi voit vielä tehdä piirakan päälle muruseoksen. Siihen tarvitset: 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 dl kaurahiutaleita, 2 rkl sokeria, 2 rkl voita.
  7. Nypi sormillasi ainekset yhteen, kunnes jauhot ja kaurahiutaleet ovat rakeisina. Levitä murut sitten raparperipiirakan päälle.
  8. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 15–20 min.

Nauti kesän raikas ja kirpakka raparperipiirakka kermavaahdon kera!

Ohje ja kuvat: Meri-Tuulia Myllykoski