Näitä tarvitset:
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
120 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
valkosuklaalevy
Leivontaohje:
– Mittaa kaikki ainekset (lukuun ottamatta valkosuklaata) kulhoon ja vatkaa hyvin, kunnes taikina on vaaleaa ja tasaista.
– Laita muffinssivuoat uunipellille ja nostele lusikalla taikinaa vuokiin. Laita korkeintaan puoleen väliin vuokaa taikinaa.
– Paista muffinssit 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
– Valmis muffinssi on hieman vaaleanruskea ja kohonnut vuo’assaan.
– Laita kuuman muffinssin päälle valkosuklaan palanen ja anna sulaa siihen.
Resepti ja kuvat: Meri-Tuuli Myllykoski