Näitä tarvitset:

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 2 dl maitoa tai piimää
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • Kuorrutukseen suklaata.

Ohje:

Vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää maito tai piimä sekaan.

Kaada kaikki kuiva-aineet erilliseen kulhoon ja sekoita lusikalla.

Kaada kuiva-aineet taikinan joukkoon, vatkaa hyvin.

Laita rasva kulhoon ja sulata se mikrossa. Kaada lopuksi rasva taikinan sekaan ja vatkaa vielä hetki.

Nostele valmis taikina lusikalla muffinssivuokiin, paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Ohjeesta tulee noin 30 muffinssia.

Paloittele suklaa ja sulata esim. mikrossa kannellisessa astiassa tai kattilassa miedolla lämmöllä.

Nostele lusikalla sulaa suklaata jäähtyneiden muffinssien päälle. Ripottele pinnalle halutessasi nonparelleja tai kookoshiutaleita.

Vietä sitten herkutteluhetki ystäviesi kanssa!

Reseptin on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski.
Se on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) maaliskuussa 2015.