• 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (2 rkl tummaa kaakaojauhetta)

Täyte:

  • 2 dl kermaa
  • ¼ prk rahkaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl hienosokeria
  • 2 dl omppuhilloa

Valmistusohje:

  1. Tee kääretorttupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti taikinaa käännellen. Lisää myös osaan taikinaan kaakaojauhe, jos teet taikinaan kuvioita.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita kaakaolla värjätty taikina pursotinpussiin ja tee kuvioita.  Kaada vaalea taikina kuvioiden päälle varovasti ja kypsennä 225 °C:ssa 7 min.
  3. Vaahdota kerma ja lisää sekaan rahka ja sokerit.
  4. Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille kuviopuoli alaspäin. Levitä hillo ja kerma-rahkaseos pohjalle.
  5. Rullaa kääretorttu. Jätä sauma pöytää vasten, niin kääretorttu näyttää kauniimmalta.

Ohje ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (10/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.