- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- (2 rkl tummaa kaakaojauhetta)
Täyte:
- 2 dl kermaa
- ¼ prk rahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl hienosokeria
- 2 dl omppuhilloa
Valmistusohje:
- Tee kääretorttupohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti taikinaa käännellen. Lisää myös osaan taikinaan kaakaojauhe, jos teet taikinaan kuvioita.
- Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita kaakaolla värjätty taikina pursotinpussiin ja tee kuvioita. Kaada vaalea taikina kuvioiden päälle varovasti ja kypsennä 225 °C:ssa 7 min.
- Vaahdota kerma ja lisää sekaan rahka ja sokerit.
- Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille kuviopuoli alaspäin. Levitä hillo ja kerma-rahkaseos pohjalle.
- Rullaa kääretorttu. Jätä sauma pöytää vasten, niin kääretorttu näyttää kauniimmalta.
Ohje ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (10/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.