TÄYTETYT PAPRIKAT 4:lle
- 4 paprikaa
- 100 g kesäkurpitsaa
- 1 tomaatti
- 150 g juustoja (esim. edam, mozzarella tai aurajuustoa)
- 200 g jauhelihaa
- ¾ dl kaura-ateriajyviä (keitä 2,5 dl vettä)
- ¾ tl suolaa
- 1 dl kermaa
- pieni oksa lipstikkaa
- rypsiöljyä tai makeaa chilikastiketta
Valmistusohje:
- Huuhdo kasvikset.
- Puolita paprikat kantaa vasten.
Poista siemenkota, mutta jätä kanta. - Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit.
- Pilko lipstikka pieneksi silpuksi.
- Keitä ruokakaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan noin 9 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
- Ruskista ja mausta naudanliha lipstikalla ja suolalla.
- Sekoita yhteen puolet kypsistä kaura-ateriajyvistä ja jauheliha.
- Pilko tai raasta juustot.
- Sivele paprikanpuolikkaat rypsiöljyllä, makealla chilikastikkeella tai jollakin grillauskastikkeella.
- Asettele paprikat vuokaan tai uunipannulle ja ala täyttää.
- Laita paprikoihin ensin jauhelihakauraseosta ja kesäkurpitsa- ja tomaattikuutiot.
- Kaada paprikoiden sisään kermaa.
- Kuorruta juustolla.
- Paista 175 C°:ssa noin 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat kypsää.
- Tee lopuista kaura-ateria-jyvistä tarjoiluastiaan kaura-peti ja nosta täytetyt paprikat niiden päälle.
MANSIKKAPANNACOTTA 4:lle
- 4 dl kermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl Multi hyytelösokeria
- 100 g valkosuklaata
Valmistusohje:
- Päälle: mansikkasurvosta, hilloa tai tuorettamansikkaa + minunlehti tai sitruunamelissa
- Mittaa vispi- tai kuohukerma kattilaan. Lisää vaniljasokeri ja multi-hyytelösokeri ja anna kiehua puoli minuuttia.
- Pilko suklaat ja sulata ne joukkoon.
- Jaa pannacotta neljään annosmaljaan ja nosta ne jääkaappiin hyytymään tunniksi.
- Koristele maljat mansikoilla ja yrteillä tai mansikkahillolla tai -survoksella.
Ohjeet ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (7-8/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.