TÄYTETYT PAPRIKAT 4:lle

  •  4 paprikaa 
  • 100 g kesäkurpitsaa 
  • 1 tomaatti 
  • 150 g juustoja (esim. edam, mozzarella tai aurajuustoa) 
  • 200 g jauhelihaa 
  • ¾ dl kaura-ateriajyviä (keitä 2,5 dl vettä) 
  • ¾ tl suolaa 
  • 1 dl kermaa  
  • pieni oksa lipstikkaa 
  • rypsiöljyä tai makeaa chilikastiketta 

Valmistusohje: 

  1. Huuhdo kasvikset. 
  2. Puolita paprikat kantaa vasten.
    Poista siemenkota, mutta jätä kanta. 
  3. Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit. 
  4. Pilko lipstikka pieneksi silpuksi. 
  5. Keitä ruokakaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan noin 9 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  6. Ruskista ja mausta naudanliha lipstikalla ja suolalla. 
  7. Sekoita yhteen puolet kypsistä kaura-ateriajyvistä ja jauheliha. 
  8. Pilko tai raasta juustot.
  9. Sivele paprikanpuolikkaat rypsiöljyllä, makealla chilikastikkeella tai jollakin grillauskastikkeella.  
  10. Asettele paprikat vuokaan tai uunipannulle ja ala täyttää. 
  11. Laita paprikoihin ensin jauhelihakauraseosta ja kesäkurpitsa- ja tomaattikuutiot. 
  12. Kaada paprikoiden sisään kermaa. 
  13. Kuorruta juustolla. 
  14. Paista 175 C°:ssa noin 30 minuuttia, kunnes paprikat ovat kypsää. 
  15. Tee lopuista kaura-ateria-jyvistä tarjoiluastiaan kaura-peti ja nosta täytetyt paprikat niiden päälle.

 

MANSIKKAPANNACOTTA 4:lle

  • 4 dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Multi hyytelösokeria
  • 100 g valkosuklaata

Valmistusohje:

  1. Päälle: mansikkasurvosta, hilloa tai tuorettamansikkaa + minunlehti tai sitruunamelissa
  2. Mittaa vispi- tai kuohukerma kattilaan. Lisää vaniljasokeri ja multi-hyytelösokeri ja anna kiehua puoli minuuttia.
  3. Pilko suklaat ja sulata ne joukkoon.
  4. Jaa pannacotta neljään annosmaljaan ja nosta ne jääkaappiin hyytymään tunniksi.
  5. Koristele maljat mansikoilla ja yrteillä tai mansikkahillolla tai -survoksella.

Ohjeet ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (7-8/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.