HAMPURILAISET 

  • hampurilaissämpylät 
  • pihvit 
  • sipulirenkaita 
  • juustoa 
  • salaatinlehtiä 
  • tomaattia 
  • ananasta 
  • ketsuppia 
  • majoneesia tai hampurilaiskastiketta 
  • hampurilaistaskuja tai leivinpaperitaitoksia 

Kokoa hampurilaistaskuun halkaistun hampurilaissämpylän väliin paistettu pihvi, sipulirenkaita, sinappia, ketsuppia, salaattia, juustoa, tomaattiviipaleita, ananasrenkaita ja majoneesia tai hampurilaiskastiketta. 

NAPOSTELTAVAKSI

  • pakastettuja viinirypäleitä

TULELLA PAAHDETTAVAKSI

  • vaahtokarkkeja

LETTUTAIKINA (8 KPL) 

  • 5 dl maitoa 
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja 
  • 1 dl ohrajauhoja 
  • 2 kananmunaa 
  • 1 tl suolaa 
  • 1 rkl sokeria 
  • 25 g voita tai ¼ dl rypsiöljyä 
  1. Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki. 
  2. Lisää maito, suola, sokeri ja jauhot vähitellen. Lisää sulatettu voi tai öljy. 
  3. Vispaa tasaiseksi. 
  • Taikinan voi laittaa pulloon tai kannelliseen kannuun. Pullossa se on hyvä kuljettaa ja myös helppo kaataa muurinpohja- tai retkikeittimen pannulle. 
  • Paistamiseen tarvitsee myös rasvaa ja lastan sekä tarjoiluastian. 
  • Täytteeksi riittää sokeri tai hillo ja pursotettava kerma. 
  • Piknikillä letut voi syödä kertakäyttölautasilta tai talouspaperilta. 

TIKKUPULLAT 

  • Tikkupulliin tarvitaan pajukeppejä, joista kuori on vuoltu pois 10–15 cm:n matkalta. Tikkupulliin käy tavallinen pullataikina, joka leivotaan sormen vahvuiseksi nauhaksi ja kiedotaan kepin ympärille korkkiruuvikierteelle. 
  • Kaupan raakapakastepullan voi työntää myös keppiin ja paistaa hiilloksella. 
  • Paistamisen jälkeen pulla voidellaan voilla ja ripotellaan sokeria päälle. 

Ohjeet ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (6/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.