HAMPURILAISET
- hampurilaissämpylät
- pihvit
- sipulirenkaita
- juustoa
- salaatinlehtiä
- tomaattia
- ananasta
- ketsuppia
- majoneesia tai hampurilaiskastiketta
- hampurilaistaskuja tai leivinpaperitaitoksia
Kokoa hampurilaistaskuun halkaistun hampurilaissämpylän väliin paistettu pihvi, sipulirenkaita, sinappia, ketsuppia, salaattia, juustoa, tomaattiviipaleita, ananasrenkaita ja majoneesia tai hampurilaiskastiketta.
NAPOSTELTAVAKSI
- pakastettuja viinirypäleitä
TULELLA PAAHDETTAVAKSI
- vaahtokarkkeja
LETTUTAIKINA (8 KPL)
- 5 dl maitoa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 25 g voita tai ¼ dl rypsiöljyä
- Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki.
- Lisää maito, suola, sokeri ja jauhot vähitellen. Lisää sulatettu voi tai öljy.
- Vispaa tasaiseksi.
- Taikinan voi laittaa pulloon tai kannelliseen kannuun. Pullossa se on hyvä kuljettaa ja myös helppo kaataa muurinpohja- tai retkikeittimen pannulle.
- Paistamiseen tarvitsee myös rasvaa ja lastan sekä tarjoiluastian.
- Täytteeksi riittää sokeri tai hillo ja pursotettava kerma.
- Piknikillä letut voi syödä kertakäyttölautasilta tai talouspaperilta.
TIKKUPULLAT
- Tikkupulliin tarvitaan pajukeppejä, joista kuori on vuoltu pois 10–15 cm:n matkalta. Tikkupulliin käy tavallinen pullataikina, joka leivotaan sormen vahvuiseksi nauhaksi ja kiedotaan kepin ympärille korkkiruuvikierteelle.
- Kaupan raakapakastepullan voi työntää myös keppiin ja paistaa hiilloksella.
- Paistamisen jälkeen pulla voidellaan voilla ja ripotellaan sokeria päälle.
Ohjeet ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (6/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.