NAKKIKEITTO (4:lle)
- 1 l vettä
- 500 g perunoita
- 200 g keittojuureksia tai 2 porkkanaa
- 1 pkt kuorettomia nakkeja
- 1 lihaliemikuutio
- ¼ tl mustapippurirouhetta
- ¾ tl suolaa
- persiljaa
- Laita vesi kiehumaan. Pese, kuori ja kuutioi perunat ja lisää kiehuvaan veteen.
- Lisää keittojuurekset tai kuori ja raasta porkkana, ja lisää ne kiehumaan.
- Lisää lihaliemikuutio.
- Pilko nakit, vaikka korkkiruuville, paista ne paistinpannulla ja lisää ne keittoon.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja suolaa. Ripottele persiljasilppua päälle.
RAHKA (4:lle)
- 2 dl kermaa
- 2 dl rahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 2 säilykepersikan puolikasta
- 1 dl mansikoita
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää rahka ja sokeri. Sekoita.
- Kuutioi persikanpuolikkaat. Sulata marjat mikrossa ja survo sauvasekoittimella soseeksi. Lisää rahkaan. Sekoita. Tarkista maku.
- Jaa annosmaljoihin. Laita koristeeksi muutama marja tai yrtinlehti.
- Persikat saavat rahkan maistumaan tuoreelta mansikkarahkalta. Rahkaan sopivat muutkin marjat, hedelmät tai hillot antamaan makua ja väriä. Voit laittaa, mitä kotona vain sattuu olemaan.
Ohjeet ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (5/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.