• 8 dl maitoa 
  • 4 munaa 
  • 4 dl vehnäjauhoja 
  • ½ dl sokeria 
  • 1 rkl vanilliinisokeria 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1 tl suolaa 
  • 100 g juoksevaa rasvaa 

Valmistusohje: 

  1. Riko kulhoon kananmunat. Vispaa niiden rakenne rikki. 
  2. Lisää maito ja sekoita. 
  3. Mittaa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan, samoin sulatettu rasva. Anna taikinan turvota 15 min. 
  4. Laita syvälle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina siihen. 
  5. Paista 225 °C puoli tuntia tai kiertoilmalla 200 °C. 

Ohje ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (3/2025) ja se on osa Ruokaa ja tapakasvatusta -palstaa.