- 0,5 pakettia Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl kinuskikastiketta
- 1,5 dl puolukoita
- 2 liivatelehteä
- Laita ensimmäiseksi liivatelehdet pehmenemään haaleaan veteen esimerkiksi lautaselle.
- Murskaa keksit kulhossa.
- Sulata rasva mikrossa ja sekoita se keksinmurujen joukkoon.
- Kaada keksiseos esimerkiksi pyöreään uunivuokaan ja painele se käsillä tiiviisti vuoan pohjalle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sen joukkoon kinuskikastike ja puolukat.
- Kuumenna tilkka vettä mikrossa.
- Sekoita pehmenneet liivatelehdet yksi kerrallaan veteen samalla lusikalla sekoittaen.
- Kaada liivatevesi kermatäytteeseen vatkaimella sekoittaen.
- Kaada täyte uunivuokaan keksipohjan päälle.
- Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.
- Anna jähmettyä useamman tunnin tai seuraavaan päivään.
- Ennen tarjoilua levitä vielä kakun päälle kinuskikastiketta ja puolukoita.
Ohjeella tulee piirakkaa noin 12:lle.
Ohje ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (11/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.