• 0,5 pakettia Digestive-keksejä 
  • 100 g voita 
  • 2 dl kuohukermaa 
  • 2 dl kinuskikastiketta 
  • 1,5 dl puolukoita 
  • 2 liivatelehteä 
  1. Laita ensimmäiseksi liivatelehdet pehmenemään haaleaan veteen esimerkiksi lautaselle. 
  2. Murskaa keksit kulhossa. 
  3. Sulata rasva mikrossa ja sekoita se keksinmurujen joukkoon. 
  4. Kaada keksiseos esimerkiksi pyöreään uunivuokaan ja painele se käsillä tiiviisti vuoan pohjalle. 
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita sen joukkoon kinuskikastike ja puolukat. 
  6. Kuumenna tilkka vettä mikrossa. 
  7. Sekoita pehmenneet liivatelehdet yksi kerrallaan veteen samalla lusikalla sekoittaen. 
  8. Kaada liivatevesi kermatäytteeseen vatkaimella sekoittaen. 
  9. Kaada täyte uunivuokaan keksipohjan päälle. 
  10. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään. 
  11. Anna jähmettyä useamman tunnin tai seuraavaan päivään. 
  12. Ennen tarjoilua levitä vielä kakun päälle kinuskikastiketta ja puolukoita. 

Ohjeella tulee piirakkaa noin 12:lle.

Ohje ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (11/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.