• 3 lasillista vettä tai maitoa
  • 2 raastettua porkkanaa 
  • 4 kananmunaa 
  • 3 ruokalusikallista sokeria 
  • 2 ruokalusikallista ruokaöljyä 
  • hitusen suolaa 
  •  2–3 dl vehnäjauhoja 
  1. Raasta porkkanat. 
  2. Sekoita kaikki ainekset vispilällä. 
  3. Paista joko vohveliraudalla tai paistinpannulla. Pyydä tarvittaessa apua vanhemmilta. 
  4. Herkuttele haluamallasi tavalla: hillon, marjojen tai kerma-vaahdon kera. 

 

Porkkana maistuu vain vähän lätyssä, mutta se on terveellinen lisä, koska porkkanassa on kuitua ja vitamiineja. 

Ohjeella tulee lättyjä noin 10 kpl.

 

Ohje ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (10/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.