- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl sulaa margariinia
- 0,5 dl maitoa
- Vatkaa munat ja sokeri sähkö-vatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon puolet vehnä-jauhoista, leivinjauhe ja vanilja-sokeri. Sekoita.
- Lisää sula rasva sekä maito.
- Sekoita vielä loput jauhot.
- Levitä taikina uunipellille leivin-paperin päälle.
- Ripottele päälle mustikoita.
- Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Halutessasi voit tehdä piirakan päälle muruseoksen:
- 50 g pehmeää margariinia
- 1 dl sokeria
- 2–3 dl vehnäjauhoja
Nypi aineet sormilla keskenään kulhossa ja ripottele piirakan päälle.
Piirakka maistuu ihanalta kermavaahdon kanssa!
Ohje ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (9/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.