• 4 kananmunaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 1 dl sulaa margariinia 
  • 0,5 dl maitoa 
  1. Vatkaa munat ja sokeri sähkö-vatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. 
  2. Lisää joukkoon puolet vehnä-jauhoista, leivinjauhe ja vanilja-sokeri. Sekoita. 
  3. Lisää sula rasva sekä maito. 
  4. Sekoita vielä loput jauhot. 
  5. Levitä taikina uunipellille leivin-paperin päälle. 
  6. Ripottele päälle mustikoita. 
  7. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

Halutessasi voit tehdä piirakan päälle muruseoksen: 

  • 50 g pehmeää margariinia 
  • 1 dl sokeria 
  • 2–3 dl vehnäjauhoja 

Nypi aineet sormilla keskenään kulhossa ja ripottele piirakan päälle. 

 

Piirakka maistuu ihanalta kermavaahdon kanssa! 

 

Ohje ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (9/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.