• 50 g margariinia 
  • 1 kananmuna 
  • 1 dl sokeria 
  • 2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomille tarkoitettuja) 
  • 1/2 dl gluteeniton semper mix -jauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 1/2 dl kaakaojauhetta 

 

  1. Pehmennä voi.
  2. Sekoita kuivat aineet erikseen kulhossa, ja lisää ne voin sekaan.
  3. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Nostele leivinpaperille lusikalla taikinasta nökäreitä. Pikkuleivät leviävät uunissa, joten jätä niiden väliin reilusti leviämmisvaraa (esimerkiksi kolme nökärettä samalle riville).
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.

Ohjeesta tulee keksejä noin 16-18 kappaletta.

Ohje ja kuva on julkaistu Lasten polku -lehdessä (7-8/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.