Tarvitset:

Pohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Piirakan päälle

  • Noin 4 dl marjoja, esimerkiksi mustikoita ja vadelmia

Täyte

  • 1 prk (200 g) rahkaa
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

  1. Pehmitä voita hieman mikrossa.
  2. Sekoita voi ja sokeri hyvin keskenään.
  3. Lisää seuraavaksi joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
  4. Lisää vielä jauho ja leivinjauhe.
  5. Täytteeseen tulevat aineet sekoitetaan omassa kulhossa keskenään.
  6. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  7. Ripottele päälle marjoja ja kaada lopuksi rahkatäyte.
  8. Paistetaan 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  9. Pehmeä ja herkullinen piirakka on valmis nautittavaksi.

Ohje ja kuvat on julkaistu Lasten polku -lehdessä (4/2024) ja ne ovat Meri-Tuulia Myllykosken käsialaa.