Jokaisessa kodissa on erilaisia sääntöjä ja tapoja toimia. Jos teillä on karkkipäivä, olet ehkä huomannut, että se on teillä eri aikaan kuin ystävälläsi. Tai jollakin toisella on eri kotiintuloaika kuin sinulla.

On hyvä, että elämässä on sääntöjä, sillä ne ohjaavat meitä toimimaan oikein. Mitä tapahtuisikaan, jos niitä ei olisi? Minkälaista olisi käydä koulua, jossa ei olisi lainkaan sääntöjä? Luulen, että se olisi hyvin sekavaa. On tärkeää, että arjessamme on sääntöjä, sillä ne luovat muun muassa turvallisuuden tunnetta.

Kuka oikein on keksinyt säännöt? Miksi niitä olisi hyvä noudattaa? Tiesitkö, että moni laki pohjautuu Raamattuun. Raamatussa kerrotaan esimerkiksi kymmenestä käskystä ja ohjataan kunnioittamaan esivaltaa ja vanhempia. On turvallista tietää, että monet lait ja säännökset on rakennettu alunperin Jumalan sanan pohjalta. 

Aada Heikkilän (tettiläinen) kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 3/2024.
Kuva: Pixabay