Tiesitko, että musiikin harrastaminen kehittää aivoja? Luin aiheesta Aivoliiton sivuilta ja yllätyin, miten monella hyvällä tavalla musiikki meihin vaikuttaa. Se muun muassa edistää lapsillekin tärkeitä toimintoja, kuten tarkkaavaisuutta ja oppimista.

Musiikki myös tuntuu. Se voi esimerkiksi ilahduttaa tai rauhoittaa. Musiikilla voidaan vähentää ihmisen stressiä tai lievittää ahdistusta ja kipua. Eivätkä nämä ole pelkästään kokemuksia, vaan on mitattu, että musiikin vaikutus näkyy esimerkiksi verenpaineen laskuna ja sydämen sykkeen hidastumisena.

Kaikenlainen musiikki ei kuitenkaan tee hyvää. Lapsillekin on tarjolla valtavasti levotonta ja sisällöltään Raamatun opetuksen vastaista musiikkia. Oman uskon suojelemiseksi kannattaa valita sellaista musiikkia, joka ei ole ristiriidassa uskon kanssa.

Uskoa suojelevaa ja Jumalan kunniaksi tehtyä musiikkia saa omaan puhelimeen vaikkapa Kuule-sovelluksen kautta. Talvipäivän kuluksi sieltä löytyy esimerkiksi iloisia talvilauluja. Lisäksi olen kuullut monen lapsen sanoneen, että Kuulesta löytyvä musiikki on hyvä rauhoittumiskeino ennen nukkumaanmenoa.

Katri Isopahkalan kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 1/2024.
Kuva: Pixabay