Tiesitkö, että sana adventti tarkoittaa Herran tulemista (latinaksi adventus Domini)? Adventti on joulun odottamista ja siihen valmistautumista.

Ensimmäistä adventtisunnuntaina kirkossa lauletaan Hoosianna-virttä (VK 1) ja muistellaan, miten Jeesus ratsasti nöyrästi aasilla Jerusalemiin. Toisen adventtisunnuntain raamatunkohdat muistuttavat siitä, että Jeesus tulee kerran noutamaan uskovaiset taivaaseen. Kolmantena adventtisunnuntaina puhutaan Johannes Kastajasta, parannuksen saarnaajasta ja Jeesuksen tienraivaajasta; neljäntenä puolestaan muistetaan Neitsyt Mariaa, Jeesuksen äitiä.

Miksi joulua odotetaan? Te lapset varmasti odotatte lahjoja ja perheen kanssa olemista. On hyvä muistaa, että kaikista tärkeintä joulussa on pysähtyä sen ajatuksen äärelle, että Jumalan Poika, Jeesus syntyi jouluna.

Jeesuksen tehtävänä oli saarnata ihmisille parannusta ja sovittaa pitkänäperjantaina ristillä kaikkien ihmisten synnit. Vieläkin Jumala haluaa, että kaikki ihmiset uskoisivat synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, saisivat turvan elämässään ja pääsisivät taivaaseen.

Sirkka Lehdon kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 12/2023.
Kuva: Pixabay