Tarvikkeet

  • erilaisia puiden ja pensaiden lehtiä, puolukan lehtiä, havunneulasia, pieniä kiviä, sammalta, siemeniä jne.
  • vahvaa kartonkia tai pahvia askartelun taustaksi
  • nestemäistä yleisliimaa
  • askartelusilmiä ja erivärisiä papereita
  • tusseja

Työvaiheet

  1. Katselkaa kirjoista kuvia ötököistä, eläimistä ja linnuista.
  2. Suunnittele pohjan päälle, millaisen eläimen haluat tehdä. Sommittele eläin luonnonmateriaaleista niin, että siitä muodostuu esimerkiksi perhonen, toukka, kuusijalkainen, kettu, hirvi, lintu tai joku muu eläin. Eläin voi olla myös mielikuvituseläin.
  3. Liimaa eläimen osat alustalle yksi osa kerrallaan.
  4. Kirjoita nimesi työn alareunaan.

Vinkkejä ohjaajalle

Lehdet kannattaa laittaa painoon muutamaksi päiväksi ennen kerhoa. Silloin niiden liimaaminen on huomattavasti helpompaa. Työn voi tehdä pelkästään luonnonmateriaaleista. Toinen vaihtoehto on jatkaa sen tekemistä liimaamalla siihen askartelusilmiä, kartongista tehtyjä kuonoja, korvia ja niin edelleen. Tussilla voi piirtää esimerkiksi viikset.

Askarteluohje on julkaistu oppaassa Yhdessä – Kerhotyön tueksi 1. SRK vuosiluku 2019