Mittaa keltaisesta väripaperista hiukan vessapaperihylsyä korkeampi paperisuikale. Suikaleen pitää olla niin leveä, että se riittää kiertymään hylsyn ympärille ainakin kerran.

Purista ohut vana liimaa paperin jokaiselle reunalle ja kierrä paperi hylsyn ympärille. Jos paperi on ruttuinen liimauksen jälkeen, voit vielä liiman ollessa kostea tasoitella pintaa esimerkiksi viivoittimella. Kun liima on kuivunut kokonaan, leikkaa hylsyn reunoja pitemmät kohdat pois.

Leikkaa keltaisesta paperista kaksi siipeä. Voit myös asettaa kaksi paperia päällekkäin, ja leikata siipien muodot yhtä aikaa.

Lopuksi liimaa kaikki paikoilleen. Liimaa siivet levittämällä liimaa siiven sisäosaan, mutta älä levitä sitä koko alueelle, jotta siiven päät eivät jäisi kiinni. Levitä liimaa nokan toisen taitetun puolen nurjalle puolelle, jotta saat nokan yläosan osoittamaan eteen. Voit antaa tipuille luonnetta asettamalla muovisilmät lähemmäs tai kauemmas toisistaan. Jos haluat, voit vielä leikata paperista pienen pääsiäismunan muodon, ja liimata munan pääsiäistipun siipeen. Valmista tuli!

Voit käyttää tipuja piilottamaan pääsiäismunia sisälleen. Shhh!

Lähetä kuva valmistuneesta askartelustasi toimituksen sähköpostiin lastenpolku@srk.fi, voimme julkaista sen lehdessä tai lastenpolku.fi-sivustolla.

 

Kuvat ja ohje on Anni Impiöltä, ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä huhtikuussa 2023