Milloin viimeksi otit kirjan ja istahdit sohvalle lukemaan rauhassa yksin tai esimerkiksi vanhemman kanssa? Jos vastasit, ettet muista, voisiko tänään olla sellainen hetki?

Nykymaailmassa perinteiset kirjat saattavat helposti unohtua kirjahyllyyn. Kirjan lukeminen vaatii keskittymistä ja kärsivällisyyttä. Siksi on paljon helpompi viihdyttää itseään lyhyiden videoiden, kuvien ja viestien avulla kuin kokonaisen kirjan lukemisella.

Lukeminen kuitenkin kannattaa. Se kehittää muistia, mielikuvitusta ja keskittymiskykyä. Hyvä lukutaito auttaa myös tunnistamaan sosiaalisessa mediassa epäluotettavat sisällöt.

Aina ei jaksa istua kirjan kanssa paikallaan. Silloin voi laittaa äänikirjan kuulumaan ja käydä kävelemässä tai vaikka siivota. Kuunteluun voi olla helpompi keskittyä, kun tekee samalla jotakin käsillä. Lisäksi touhuaminen voi sujua mukavammin äänikirjan kanssa.

Mukavia luku- ja kuunteluhetkiä!

Helmi Yrjänän kirjoittama pääkirjoitus on julkaistu Lasten polku -lehdessä 6/2022.
Kuva: Pexel