Muistatatko Raamatusta tilanteen, kun Jeesus oli vangittu ja viety ylipappi Kaifaksen taloon? Yksi opetuslapsista, Pietari, oli seurannut häntä. Pietari yritti pysytellä taempana piilossa, jottei hänellekin tehtäisi jotain pahaa.

Jo ylipapin talon portilla Pietari joutui hankalaan tilanteeseen, kun porttia vartioinut palvelustyttö kysyi, oliko Pietari Jeesuksen opetuslapsi. Pietari valehteli, ettei hän ole.

Pietari meni nuotion ääreen lämmittelemään. Siellä tuntematon mies huomasi hänet ja väitti, että Pietari oli ollut Jeesuksen seurassa, mutta Pietari kielsi. Samoin sanoi ylipapin palvelija. Pietari suuttui ja väitti, ettei hän edes tunne Jeesusta. Silloin kuului kukon kiekaisu, ja Jeesus katsoi Pietariin.

Pietarille tuli paha olo ja suru siitä, mitä hän oli tehnyt. Hän halusi uskoa, mutta usko oli osoittautunut heikoksi.

Vangittu Jeesus katsoi lempeästi Pietariin – hän oli valmis antamaan anteeksi. Niin Jeesus katsoo meitäkin, kun me lankeamme syntiin. Hän haluaa meidän uskovan synnit anteeksi ja vapautuvan syyllisyydestä.

Teksti on Katri Isopahkala kirjoittama pääkirjoitus Lasten polku -lehdessä 4/2022.