Kysyin mieheltäni ja 10-vuotiaalta tyttäreltäni, miten he kuvaisivat anteeksisaamisen jälkeistä tunnetta.

– Helpotus, tuli ensimmäisenä.

– Ilo, jatkoi toinen.

Raamattu kuvaa monessa kohtaa synnin aiheuttamaa taakkaa. Lohdullista on, että kun puhutaan synnistä, on olemassa myös apu: ”Sinun luoksesi kaikki ihmiset tulevat. Syntimme ovat meille liian raskaat, mutta sinä annat ne anteeksi.” (Ps. 65:2–4.)

Toinen psalmi kuvaa kauniisti anteeksiantamuksen riemua: ”Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan. – – Sinä olet minulle turvapaikka, sinä varjelet minut vaarasta. Riemuhuudot kajahtavat ympärilläni, kun sinä autat ja pelastat.” (Ps. 32: 5, 7.)

Jumalan valtakunnassa katuva syntinen saa aina uskoa syntinsä anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Edellä oleva psalmi jatkuu turvallisesti niin, että Jumala opettaa ja osoittaa oikean tien taivaaseen. Hän vielä lupaa, että hänen katseensa seuraa askeleitamme.

Pääkirjoitus on Sirkka Lehdon kirjoittama, ja se on julkaistu lehdessä 3/2022.

Kuva: Hannele Puhakka