Tiesitkö?

Mandariini on sitruspuiden sukuun kuuluva puu ja sen samanniminen hedelmä.

Se on lähtöisin kiinasta, mutta sitä viljellään nykyään eri puolilla maapalloa.

Mandariinissa on kuitua ja hyvin monipuolisia ravintoaineita, joista elimistö saa paljon tärkeitä ravintoaineita, kuten kaliumia, magnesiumia, fosforia ja C-, E- sekä A-vitamiinia.

 

Leivotaan mandariinipiirakka

Pohja

100 g pehmeää margariinia

1/2 dl sokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Levitä taikina jauhotetuilla sormilla pyöreään piirakkavuokaan.

Pilko mandariinit piirakan pohjalle.

 

Rahkatäyte

250 g (yksi purkki) maitorahkaa

1 kananmuna

 

Levitä rahkatäyte mandariinipalojen päälle.

Laita piirakka 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi, kunnes reunat ovat saaneet aavistuksen vaaleanruskeaa väriä.

 

Resepti ja kuvat on Meri-Tuulia Myllykosken, ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä 1/2022.