Katselin synonyymit-sivustolta sanoja, jotka tarkoittavat samaa kuin sana erilainen. Niitä löytyi aika paljon: omalaatuinen, poikkeuksellinen, laaja, vertailukelvoton, epätyypillinen, poikkeava, epäsäännöllinen, sääntöjenvastainen, epätavallinen, erottuva ja vaihteleva. Löydätkö sinä vielä jonkun muun sanan?

Oletko samaa mieltä, että suurin osa noista yllä olevista sanoista on aika negatiivisia? Onko erilaisuus huono asia? Ei minusta – päinvastoin! Jos luet tämän lehden sivuilta Kuka kulkee -vastauksia, niin lapsetkin sanovat, että onneksi me kaikki olemme erilaisia.

Vaikka me näytämme ja olemme erilaisia, kaikilla ihmisillä on jotakin yhteistä. Raamattu kertoo, että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Jumalan suunnitelman mukaisesti olemme kaikki luodut omanlaisiksemme, ja se on varmasti hyvä asia.

Psalmissa 139 (13–14) on kauniita Daavidin sanoja: ”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.”

Sirkka Lehto

Lasten polku 10/2021, toimittajan terveisiä

Kuva: Pixabay