Elätkö sinä terveellisesti? Minä yritän, mutta aina se ei onnistu. Minun hyvään olooni vaikuttaa tasapaino: nukun hyvin, syön monipuolisesti ja ulkoilen tai urheilen joka päivä.

Meillä nukutaan paljon. Yhdeksältä alkaa talo hiljentyä, ja siihen mennessä on neljävuotias ollut monesti jo tunnin unessa. Onneksi meidän kaikki kotona asuvat lapsemmekin ovat oppineet tähän rytmiin, sillä monissa tutkimuksissa on todettu, että tarpeeksi pitkä yöuni on todella tärkeää.

Joskus on kyllä mukava käpertyä sänkyyn hyvän kirjan kanssa. Mieluinen tekeminen on tärkeää, mutta sitäkään ei kannata tehdä yöunista tinkimällä. Minulle käy joskus niin, ja sen kyllä huomaa seuraavina päivinä: on jotenkin väsynyt ja ärtynyt olo.

Ennen kaikkea iloa ja tasapainoa elämään tuo se, että omatunto on puhdas: silloin nukkuukin paljon paremmin. Omatunto pysyy puhtaana, kun sitä hoitaa pyytämällä ja uskomalla omat huonot sanat ja teot anteeksi. Usko tuo iloa, kun saa luottaa Jumalan huolenpitoon kaikissa elämäntilanteissa.

PS. Lasten polun toimitus toivottaa kaikille äideille onnellista ja Taivaan Isän siunaamaa äitienpäivää! Sivulla 7 on äitienpäiväaiheita SRK:n lastenlehdestä eri vuosikymmeniltä.

Sirkka Lehto

Lasten polku 5/2021, toimittajan terveisiä

Kuva: Pixabay