Onko sinusta mukava harrastaa jotakin? Minusta on – pääsääntöisesti. Minä tykkään laulaa, lukea, kirjoittaa, juosta ja hiihtää.

Mitähän minä tuolla pääsääntöisesti-sanalla oikein tarkoitan? Onko tuo sana sinulle tuttu? Tarkoitan sillä sitä, että lähes aina minusta on mukava lähteä kuoroon, mutta totuuden nimissä minun pitää sanoa, että aina ei huvittaisi. Joskus on jokin mukava kirja kesken tai muuten vain olisi mukava esimerkiksi maata sohvalla.

Minun mielestäni hyvän harrastuksen tuntee siitä, että se tuottaa pääsääntöisesti iloa ja rentouttaa. Joskus saattaa pidempäänkin tuntua hankalalta ja vaikealta, kuten esimerkiksi jollakin uudella soittimella soittaminen, mutta silloin kannattaa odottaa vähän pidempään ja kuunnella ja uskoa vanhempia ja opettajaa siinä, että harjoitus tekee mestarin.

Minä olen sellainen, että innostun aika helposti vähän kaikesta. Haluaisin kokeilla tuota ja tätä. Ajankäytön lisäksi punnitsen aina sitä, mihin suuntaan se elämääni vie. Haluan toimia niin, ettei harrastuksesta tule uskoa tärkeämpi.

Sirkka Lehto

Lasten polku 4/2021, toimittajan terveisiä

Kuva: Pixabay