Äiti on hiljaa ja katselee ulos pimeyteen. Yötä kohti sää on pakastunut.
– Nuppu, katso taivaan tähtiä. Jokainen niistä on erilainen. Meitä ihmisiäkään ei ole kahta samanlaista.
Ikkunasta näkyvä taivas on kirkas ja täynnä erikokoisia, säteileviä valopisteitä.

Nupun perheeseen kuuluvat äiti, isä, vauva, isosiskot Minttu ja Iiris sekä isoveli Nalle Karhunen. Kahdeksanvuotias Nalle on viisas, kiltti ja hellä veli, joka kutsuu kuusivuotiasta Nuppu-siskoaan Omenaposkeksi. Joskus Nalle käyttäytyy kuin talviuniltaan herätetty hurja ja äkkipikainen karhu. Silloin Nupun on parasta lähteä ulos tai laittaa oman huoneen ovi visusti kiinni.

Omenaposki ja Nalle Karhunen -kirja kuvaa lapsiperheen elämää. Se on tarina sisaruksista, joiden elämään erityisyys tuo varjoja, mutta myös valoa ja voimaa. Taivaan Isän suojaava syli on läsnä kaikkialla.

Kirjan on kirjoittanut Karoliina Pigg, ja sen on kuvittanut Sirkku Saukonoja.

Voit tutustua kirjaan ja tilata sen SRK:n julkaisumyymälästä.