Näitä tarvitset:

  • 1 hiiva
  • 6 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g sulaa margariinia tai 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl vaaleaa siirappia tai fariinisokeria
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 7–8 dl hiivaleipäjauhoja (sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista)

Ohje:

  1. Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen, kaada sekaan sula margariini, suola ja siirappi, sekoita.
  2. Lisää seuraavaksi kaurahiutaleet ja pikkuhiljaa hiivaleipävehnäjauhoja. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoista.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan ja taputtele se tasaiseksi. Ruuduta veitsellä taikinaan neliöitä.
  5. Anna taikinan kohota hetki vuoassa liinan alla.
  6. Voitele neliöt kevyesti vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.
  7. Kumoa valmis sämpylävuoka varovasti uunipellille, irrota sämpylät toisistaan ja herkuttele voin kera.

Ohje ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä maaliskuussa 2021.