Helmikuussa paistelemme perinteisiä räiskäleitä. Ne maistuvatkin herkullisille vaikkapa mäenlaskun tai hiihtoretken jälkeen.

Ohjeesta tulee noin 8–9 lättyä:

  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • puoli tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • loraus ruokaöljyä

Lisää räiskäleainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Sekoita ensin maito ja kananmunat. Lisää sitten sekaan kuivat ainekset ja lopuksi ruokaöljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Käytä pannulla paistamiseen pieni nokare voita tai margariinia. Anna räiskäleiden saada hieman ruskeaa pitsiä reunoihinsa.

Herkutellaan kermavaahdon ja marjojen tai hillon kera.

Infoa! Ohukainen, lettu, lätty myöskin räiskäleeksi kutsuttu leivos on perinteinen jälkiruoka, joka tunnetaan ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Nimitykset lettu ja lätty tulevat ruotsin kielen sanasta plätt, joka tarkoittaa ohukaista.

Ohje ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä helmikuussa 2021.