Hyödynsimme tähän ohjeeseen sellaisia juustosta jääneitä palasia, joista ei voi enää leikata juustohöylällä siivuja. Raastoimme juustonpalaset raastimella sopivaksi raasteeksi.

Ohje noin 16 sarvelle:

  • 4 ja puoli dl vehnäjauhoja
  • 4 dl juustoraastetta
  • 3 tl leivinjauhetta
  • puoli tl suolaa
  • 100 g margariinia (tai voita)
  • 1 ja puoli dl vettä
  • 1 kananmuna voiteluun

Ohje:

  • Sekoita kuivat aineet keskenään, myös juustoraaste. Pehmennä margariinia (tai voita) hieman mikrossa ja nypi se sitten kuivien aineiden sekaan. Lisää joukkoon vesi.

  • Laita taikina noin 15 minuutiksi jääkaappiin.
  • Jaa taikina kahteen osaa. Muotoile molemmat osat käsilläsi ja kaulimella pyöreiksi lätyiksi.

  • Jaa lätyt kahdeksaan osaan.
  • Kääri kolmionmuotoinen suikale pyörittämällä se rullalle. Aloita leveämmästä päästä ja rullaa kohti kapeampaa kärkeä.

  •  Nostele sarvet leivinpaperille, voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sarvia 200 asteisessa noin 15 minuuttia.

Ohje ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä tammikuussa 2021.