Hyödynsimme tähän ohjeeseen sellaisia juustosta jääneitä palasia, joista ei voi enää leikata juustohöylällä siivuja. Raastoimme juustonpalaset raastimella sopivaksi raasteeksi.
Ohje noin 16 sarvelle:
- 4 ja puoli dl vehnäjauhoja
- 4 dl juustoraastetta
- 3 tl leivinjauhetta
- puoli tl suolaa
- 100 g margariinia (tai voita)
- 1 ja puoli dl vettä
- 1 kananmuna voiteluun
Ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään, myös juustoraaste. Pehmennä margariinia (tai voita) hieman mikrossa ja nypi se sitten kuivien aineiden sekaan. Lisää joukkoon vesi.
- Laita taikina noin 15 minuutiksi jääkaappiin.
- Jaa taikina kahteen osaa. Muotoile molemmat osat käsilläsi ja kaulimella pyöreiksi lätyiksi.
- Jaa lätyt kahdeksaan osaan.
- Kääri kolmionmuotoinen suikale pyörittämällä se rullalle. Aloita leveämmästä päästä ja rullaa kohti kapeampaa kärkeä.
- Nostele sarvet leivinpaperille, voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sarvia 200 asteisessa noin 15 minuuttia.
Ohje ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä tammikuussa 2021.