Taikataikinan tekeminen on helppoa, halpaa ja nopeaa. Taikataikina toimii kuten muovailuvaha, ja se on kiva ja turvallinen muovailumateriaali pienemmällekin lapselle. Suolaiselta maistuva taikinavaha ei eksy toista kertaa lapsen suuhun.

Taikataikinan tekemiseen tarvitset:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl suolaa
  • 1,5 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä

Sekoita ainekset tässä järjestyksessä. Jos taikinasta tulee liian tahmeaa, lisää hieman jauhoja. Jos taikinasta tulee liian murenevaa, lisää siihen hieman vettä.

Voit keksiä taikinalle mitä erilaisempia käyttötarkoituksia. Taikinasta voi muotoilla esimerkiksi pikkuastioita, barbien leikkiruokia ja pieniä eläinhahmoja. Taikinasta voi myös kaulita levyn ja painella siihen kuvioita erilaisilla muoteilla. Valmiit ”taikinataikinapiparit” voi solmia siimalla toisiinsa kiinni. Tällaisen ketjun voi ripustaa vaikka verhonlaitaan roikkumaan.

Kun olet muovaillut taikinasta haluamiasi esineitä, laita ne voipaperin päälle uunipellille ja paista 125
asteessa noin tunnin ajan, kunnes esineet ovat kovettuneet. Teokset ovat kauniita sellaisenaankin, mutta jos haluat, voit maalata ne esimerkiksi vesiväreillä.

Ohjeet ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) syyskuussa 2015.