Näitä tarvitset:
- 1 levy (200 g) tummaa suklaata
- 1 levy (200 g) maitosuklaata
- 25 g margariinia
- vähän pähkinöitä
- vähän pipareita tai esimerkiksi kaurakeksejä
- pieniä vaahtokarkkeja
Lisäksi tarvitset leivinpaperin ja vuoan.
Ohje:
- Paloittele suklaat kattilaan, laita sekaan 25 g margariinia. Sulata suklaat ja margariini miedolla lämmöllä kattilassa. Varo, ettei suklaa pääse kiehumaan. Seos on valmista heti, kun suklaapalat ovat sulaneet.
- Levitä ohut kerros sulanutta suklaaseosta leivinpaperin päälle vuokaan. Murustele suklaan päälle keksiä, murskattuja pähkinöitä ja vaahtokarkkeja.
- Lisää uusi suklaakerros näiden päälle.
- Laita uudelleen edellä mainitut täytteet, lopuksi levitä vielä viimeisen kerran sulanutta suklaata täytteiden päälle.
- Laita vuoka jäähtymään pariksi tunniksi (esimerkiksi jääkaappiin).
- Leikkaa kovettunut suklaa veitsellä paloiksi.
Ohjeet ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä joulukuussa 2020 .