Näitä tarvitset:

  • 1 levy (200 g) tummaa suklaata
  • 1 levy (200 g) maitosuklaata
  • 25 g margariinia
  • vähän pähkinöitä
  • vähän pipareita tai esimerkiksi kaurakeksejä
  • pieniä vaahtokarkkeja

Lisäksi tarvitset leivinpaperin ja vuoan.

Ohje:

  • Paloittele suklaat kattilaan, laita sekaan 25 g margariinia. Sulata suklaat ja margariini miedolla lämmöllä kattilassa. Varo, ettei suklaa pääse kiehumaan. Seos on valmista heti, kun suklaapalat ovat sulaneet.

  • Levitä ohut kerros sulanutta suklaaseosta leivinpaperin päälle vuokaan. Murustele suklaan päälle keksiä, murskattuja pähkinöitä ja vaahtokarkkeja.
  • Lisää uusi suklaakerros näiden päälle.

  • Laita uudelleen edellä mainitut täytteet, lopuksi levitä vielä viimeisen kerran sulanutta suklaata täytteiden päälle.
  • Laita vuoka jäähtymään pariksi tunniksi (esimerkiksi jääkaappiin).
  • Leikkaa kovettunut suklaa veitsellä paloiksi.

Ohjeet ja kuvat ovat Meri-Tuulia Myllykoskelta ja ne on julkaistu Lasten polku -lehdessä joulukuussa 2020 .