Iso osa Suomen koululaisista on siirtynyt ainakin kuukauden ajaksi etäopetukseen. Tässä tilanteessa tarvitaan itsekuria: vaikka olisi mukava leikkiä tai lukea kirjaa, ensin on hyvä hoitaa kouluhommat pois alta.

Syynä moniin erilaisiin arkielämää koskeviin erityisiin järjestelyihin on koronavirus, joka on tarttuva tauti. Kun koulut laitetaan kiinni ja monet ihmiset tekevät töitäkin kotona, tauti ei leviä niin nopeasti ihmisestä toiseen. Silloin sairastuneille ihmisille riittää sairaalassa hoitopaikkoja.

Seuroja, pyhäkouluja ja raamattuluokkia ei voida normaalitavalla järjestää. Tilalle on jo kehitetty erilaisia etä- ja videopyhäkouluja sekä etäraamattuoluokkia. Niissä on sama turvallinen sanoma hyvästä Jumalasta, joka on lähellämme kaikkina aikoina.

Rukouksen avulla voimme puhua Taivaan Isälle huolistamme ja ilonaiheistamme. Jumala on luvannut pitää meistä huolen!

Terveisin toimituksesta Sirkka Lehto ja Katri Isopahkala

P.S. Lastenpolku.fi-sivustolta löytyy monenlaista puuhaa ja sanoma hyvästä Jumalasta.

Kuva: Esko Vanhala