Mustikkamuffinit tuovat muistoja kesästä ja mustikka-ajasta. Jos pakasteesta ei löydy mustikoita, marjoja voi hankkia myös kauppojen pakastealtaista. Suussa sulavien muffineiden teko voi alkaa!

Mustikkamuffineiden tekoon tarvitset:

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 5–6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen kardemummaa
  • 1 dl sulaa voita
  • 1 dl maitoa tai piimää
  • mustikoita

Lisäksi tarvitset: leivontakulho, sauvasekoitin, desilitramitta, pieni lusikka (teelusikka), iso lusikka, kattila, muffinivuokia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja maito tai piimä. Sekoita ainekset keskenään ja lusikoi valmis taikina muffinivuokiin. Ripottele lopuksi pinnalle mustikoita.

Paista 220 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Herkullinen kardemumman tuoksu leijailee ilmaan. Voit herkutella muffinit uunituoreena tai pakastaa ja tarjoilla myöhemmin.

Ohjeesta tulee noin 30 kpl. Jos haluat tehdä pienemmän määrän muffineita, puolita ainesten määrät.

Reseptin on laatinut Meri-Tuulia Myllykoski.
Se on julkaistu Siionin keväässä (nykyisin Lasten polku) tammikuussa 2016.